New PDF release: Assertief op het werk (Dutch Edition)

By Carola van Dijk,Hans Elbers

Tijdens een vergadering niets durven zeggen ... Werk accepteren waar je eigenlijk geen tijd voor hebt ... Met een grote boog om conflictsituaties heenlopen Recepties uit de weg gaan omdat u bang bent dat je niemand vindt om mee te praten Dit soort subassertief gedrag kan het u in werksituaties knap lastig maken.
Veel mensen hebben het afgeleerd om voor zichzelf op te komen. Zij vinden het te moeilijk anderen te laten weten wat zij denken, voelen en willen. Zij zijn te bang anderen te kwetsen. Maar tegelijkertijd doen zij zichzelf onnodig tekort. wish als u zich assertief gedraagt, laat je je gedachten, wensen en gevoelens zien op een manier die de relatie met anderen niet in gevaar brengt.
Het is echter niet gemakkelijk om je assertief te gedragen als u dat niet gewend bent. Je moet allerlei spannings- en vermijdingsdrempels over waar je tot voor kort veilig achter bleef staan. Maar wanneer je eenmaal de eerste stappen hebt genomen, wordt het steeds gemakkelijker om assertief te zijn. De voordelen zijn duidelijk: je beweegt je vrijer en kunt meer richting geven aan je leven. Dit boek helpt je met het nemen van die eerste drempels.

Carola van Dijk is ontwikkelingspsychologe en heeft gewerkt als coach communicatieve vaardigheden. Momenteel is zij onderzoekster bij de Rijksuniversiteit Groningen en daarnaast freelance publiciste.

Hans Elbers is freelance coach en manager. Hij leidt running shoes en adviseurs op in de Rationele Effectiviteitstheorie (RET-methodiek). Tevens begeleidt hij groepen en individuen bij werkgerelateerde persoonlijke ontwikkelingsvragen.

Show description

Read Online or Download Assertief op het werk (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Read e-book online Tussen dip en droom (Dutch Edition) PDF

Lekker lezen ondanks dyslexie Dit e-book uit de serie PrismaDyslexie bevat het lettertype Dyslexie. De letters van dit lettertype zijn zodanig aangepast dat dyslectici minder moeite hebben ze van elkaar te onderscheiden, waardoor er minder leesfouten gemaakt worden en het lezen gemakkelijker wordt. Meer grip op je leven Heb jij ook vaak final van jezelf?

Get God is een Braziliaan (Dutch Edition) PDF

Een flierefluiter in Rio de Janeiro, een ex-minister in Recife, een oudpapierverzamelaar in Curitiba, een museumgids in Salvador, een prediker in São Paulo het zijn maar een paar van de kleurrijke figuren die dit boek over Brazilië bevolken. Harrie Lemmens reisde samen met zijn vrouw, fotografe Ana Carvalho, langs acht gezichtsbepalende Braziliaanse steden.

New PDF release: De spin die veel scheetjes laat (Dutch Edition)

De scheetjesspin heeft honger en eet het liefst bruine bonen. Vooral chili con carne, zijn lievelingseten. Maar wat hij niet weet, is dat je van bruine bonen ook heel veel scheetjes moet laten. Alle dieren vinden hem stinken en blijven het liefst uit zijn buurt. Het spinnetje is erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen.

De kleine geschiedenis van Rotterdam voor Dummies (Dutch by Wilma van Giersbergen,René Spork PDF

Deze gids biedt een beknopt overzicht van de onstuimige geschiedenis van Rotterdam, geboorteplaats van Erasmus, verblijfplaats van Willem van Oranje, vertrekpunt van admiraal Piet Hein, decor voor de opstandige Kaat Mossel en bron van inkomsten voor tal van havenbaronnen. Een havenstad waar het al eeuwen een komen en gaan is van mensen van different afkomst.

Extra info for Assertief op het werk (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Assertief op het werk (Dutch Edition) by Carola van Dijk,Hans Elbers


by Kevin
4.2

Rated 4.09 of 5 – based on 29 votes